Teknoloji

Playstation 5 satışları, 15 milyon adetle Xbox Series konsollarını geride bıraktı!

 
VGChartz tarafından yayınlanan detaylı bir raporla birlikte bugüne kadarki PS5 satışlarının 15 milyon adetle Xbox Series X|S satışlarının önünde olduğu ortaya çıktı. Bu rapora göre PlayStation 5’in yalnızca son on iki aylık satış performansı, yaklaşık 9 milyon adetle Xbox Series konsollarını geride bıraktı.
 
Playstation 5 satışları devam ediyor
 
 
 
Ortaya çıkan raporlar sadece satış rakamlarını açıklamakla kalmıyor, aynı zamanda pazar paylarını da bizlere aktarıyor. Bu raporlara göre yeni nesil oyun konsolları arasında PlayStation 5’in %62,7, Xbox Series X|S’in ise %37,3 pazar payına sahip olduğunu görebiliyoruz. Öte yandan Xbox Series X|S konsollarının yıldan yıla önemli bir düşüş yaşadığı ortaya çıktı.
 
2023, PlayStation için başarılı bir yıl oldu ve VGChartz’ın verilerinin gösterdiği gibi işler kızışmaya devam ediyor. Son iki üç ayda PlayStation 5’in satış yönü yukarı yönlü bir ivme kazandı. PlayStation 5 piyasaya çıkalı neredeyse üç yıl oldu ve hala her ay milyonlarca birim satmaya devam ediyor.
 
 
 
Yayınlanan rapordaki diğer detaylara bakacak olursak, PlayStation 5’in yaklaşık 3 milyon satışla hala PlayStation 4’ün biraz gerisinde kaldığı aktarılıyor. Öte yandan Xbox Series X|S’nin şu anda yaklaşık 1 milyon adetlik satışla Xbox One’ı geride bıraktığı aktarılıyor.
 
Öte yandan Xbox patronu Phil Spencer, geçtiğimiz günlerde çeşitli açıklamalarda bulunmuştu. Bu bağlamda Redfall adlı oyundan sıkıntı çektiklerinin ve sonrasında diğer konsollarla rekabet edemeyeceğinin sinyallerini verdi. Bu açıklamalar oyuncularda şok etkisi yarattı.
 
Peki bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu